Pasta na kanapki z czerwonej fasolki

Wczoraj postanowiłam poeksperymentować w kuchni z fasolką czerwoną
Powstał z niej pasztet
Z dodatkiem papryki wędzonej i majeranku - rewelacja. 
Polecam.


Składniki:
pół cebuli
1 puszka czerwonej fasoli - lub 1 szklanka suchej, wcześniej namoczonej
1 łyżka koncentratu pomidorowego
pół łyżeczki miodu
1 łyżka mąki ziemniaczanej
pół łyżki agar-agar (wegańska żelatyna)
3 łyżki ugotowanej komosy ryżowej - opcjonalnie 
Przyprawy: majeranek, papryka słodka i wędzona, sól, świeżo zmielony pieprz, pieprz ziołowy
1 łyżka oliwy z oliwek

Przygotowanie:
Odsączam fasolę i miksuję z cebulą, koncentratem pomidorowym, oraz żelatyną. Do masy dodaję komosę, dodaję przyprawy, dodaję jeszcze więcej przypraw :) i  mieszam. Przekładam do jakiegoś naczynka - może być słoik - i umieszczam w garnku z wrzacą wodą. Gotuję na małym ogniu przez 40 minut. Odkładam na bok do wystygnięcia, a potem wkładam do lodówki. Jem na drugi dzień.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga