No ciekawa jestem, czy życia mi starczy, aby zrobić 'wszystkie hummusy świata' ? Pewnie nie, ale spróbować zawsze warto. Kolendrę ubóstwiam. Uwielbiam jej zapach, uwielbiam jej smak ! Zrobiłam zatem hummus z tego aromatcznego zioła.
puszka cieciorki | 1 i 1/2 łyżki sezamu luskanego | 4-5 łyżek oleju rzepakowego, lub oliwy z oliwek | ok 2 garści świeżej kolendry | 1/2 - 1 łyżeczki soli | 1/2 łyżeczki pieprzu | szczypta płatków chilli | 2 łyżki wody | 1 ząbek czosnku | 1 łyżeczka ziaren gorczycy
Cieciorke odcedzam i przerzucam do pojemnika blendera, wraz z pozostałymi składnikami. Miksuję na gładką papkę. Wkładam do lodówki na 30 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz