Sałatka z komosy ryżowej, sosu sojowego i świeżej kolendry


Składniki:
1/2 szklanki ugotwanej komosy ryżowej
1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty
1 szklanka edamame (lub zielony groszek)
1 czerwona papryka 
pół szklanki startej marchewki
ogórek pokrojony w kosteczki - 1 szklanka

Dressing:
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego (ja użyłam hemp oil)
łyżeczka ryżowego octu winnego (ja użyłam białego, zwykłego)
2 łyżeczki posiekanej dymki
1/4 szklanki posiekanej kolendry
odrobina soku z cytryny
sól i pieprz

Przygotowanie:

Dressing: W naczynku łączę wszystkie składniki, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam.

Komosę ryżową gotuję przez 7 minut, odsączam z nadmiaru wody i odstawiam.

Szatkuję pozostałe składniki i przerzucam je do miski.

Dodaję ostudzoną komosę ryżową i polewam całość sosem. Dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na 30 minut.

Smacznego !




Przepis zaczerpnięty z: twopeasandtheirpod.com

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga