1/2 szklanki ugotwanej komosy ryżowej
1 szklanka posiekanej czerwonej kapusty
1 szklanka edamame (lub zielony groszek)
1 czerwona papryka
pół szklanki startej marchewki
ogórek pokrojony w kosteczki - 1 szklanka
Dressing:
1/4 szklanki sosu sojowego
1 łyżeczka oleju sezamowego (ja użyłam hemp oil)
1 łyżeczka ryżowego octu winnego (ja użyłam białego, zwykłego)
2 łyżeczki posiekanej dymki
1/4 szklanki posiekanej kolendry
odrobina soku z cytryny
sól i pieprzPrzygotowanie:
Dressing: W naczynku łączę wszystkie składniki, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszam.
Komosę ryżową gotuję przez 7 minut, odsączam z nadmiaru wody i odstawiam.
Szatkuję pozostałe składniki i przerzucam je do miski.
Dodaję ostudzoną komosę ryżową i polewam całość sosem. Dokładnie mieszam i odstawiam do lodówki na 30 minut.
Smacznego !
Przepis zaczerpnięty z: twopeasandtheirpod.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz