[składniki]
szklanka wiórek kokosowych
4 łyżki oleju kokosowego
4-5 łyżek miodu, lub syropu z agawy
pół tabliczki ciemnej czekolady
[przygotowanie]
Wiórki, olej i miód wrzucam do naczynka i palcami 'ugniatam' ciasto by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Formuję w kuleczki i odstawiam do lodówki.
W międzyczasie roztapiam pół tabliczki wegańskiej czekolady, lub przygotowuję własną. Mam przepis w głowie i gdy tylko przyjdą moje czekoladowe foremki, wypróbuję i dodam go tutaj.
Kokosowe kuleczki maczam w rozopionej czekoladzie i układam na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę, lub cokolwiek innego.
Wkładam do lodówki na ok. godzinkę.
Smacznego.
Please go Vegan :)
Ja bym i bez czekolady zajadała :D pycha!
OdpowiedzUsuńZapraszam też do mnie: www.vege-mind.blogspot.com
Hehe w sumie to ja pewnie tez ;-)
Usuń