Placki z cukini, papryczki chilli i kolendry


Składniki:
średnie cukinie - starte
łyżki kolendry - posiekane
łyżeczka papryczek chilli
ł cebuli - posiekana
45g mąki bez glutenu
łyżka siemienia lnianego

Przygotowanie:
Przygotuj wszystie składniki. Dokładnie je wymieszaj i smaż do momentu, aż będą chrupie i zarumienione.

Kilka zdrowych faktow:
Cukinia: cukinia jest odpowiadzialna za właściwe nawilżenie, sprężystość, oraz jędrność skóry, zawartość przeciwutleniaczy pomaga oczyszczać organizm  z wolnych rodników, które odgrywają rolę w procesie starzenia się i różnych procesów chorobowych, pomaga w zwalczeniu trądziku, wyprysków, oraz opryszczki na ustach.

Papryczki chilli: pomaga udrożnić drogi oddechowe i zatoki, pikantna papryczka chili przyspiesza przemianę materii, przez co powinna być stosowana przez osoby, będące na diecie, ponieważ działa na organizm odchudzająco (dodawaj do potarw), poprawia stan zdrowia serca.

Kolendra: ze względu na jej właściwości dezynfekujące, odtruwające, antyseptyczne i antygrzybiczne, kolendra jest idealna w leczeniu chorób skóry, takich jak wypryski, suchość i infekcje grzybicze, a także pomaga leczyć rany w jamie ustnej.

      Brak komentarzy:

      Prześlij komentarz

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

      Archiwum bloga