Roślinne skwarki


Ruskie pierogi ze skwarkami ? Każde pierogi ze skwarkami smakowały cudownie! Uwielbialam, aczkolwiek potrawy, czy to pierogi, czy makaron, smakują jeszcze lepiej ze skwarkami roślinnymi.

Powstały przez przypadek, ponieważ miałam nadmiar tofu, które nie chciałam by się zmarnowało. 
Miałam też lenia i chciałam się napchać na szybkości - makaron ze skwarkami.

pól cebuli | 3 ząbki czosnku | kawałek tofu wędzonego | kawałek tofu bazyliowego - opcjonalnie | oliwa z oliwek | łyżka masełka roslinnego | sól i pieprz

Rozgrzewamy oliwę i masełko.
Wszystkie składniki kroimy w kosteczkę.
Wrzucamy na patelnie i smażymy, aż zacznie 'skwierczeć'.
Doprawiamy solą i pieprzem.

Go Vegan yourself :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga