Sos powstal przez przypadek. Mialam zamiar stworzyc smalczyk grzybowy. Tak sie zapedzilam, ze mix z patelni zamiast troche, zmiksowalam na gladka papke. Oczywiscie mozna bylo posmarowac nim pieczywo. Ja jednak wole smalec 'dobrze niezblendowany'. Hmmm... moze by tak zrobic sos ? Dodalam wody i sos rzeczywiscie powstal.
Mój sos byl kremowy i gesty, idealny do makaronu !! - dodalam bodajze 1/2 szklanki wody. Ilosc wody zalezy od Twoich preferencji i konsystencji, która chcesz uzyskac.
Mój sos byl kremowy i gesty, idealny do makaronu !! - dodalam bodajze 1/2 szklanki wody. Ilosc wody zalezy od Twoich preferencji i konsystencji, która chcesz uzyskac.
puszka fasolki Jas | szklanka grzybów | 1 cebula | 2 zabki czosnku | lisc laurowy | 2 jagody jalowca | sól i pieprz | szczypta ziela angielskiego w proszku | 3 sliwki | 100-200 ml oliwy z oliwek | sos sojowy - opcjonalnie | szczypta oregano | 1/2 lyzeczki majeranku
Warzywa posiekaj. Rozgrzej oliwe i wrzuc jagody, ziele i lisc. Smaz 20 sekund. Wrzuc warzywa. Dodaj sól - cebula powinna wypuscic soki, pieprz. Smaz na duzym ogniu, az warzywa zarumienia sie.
Dodaj posiekane sliwki, oraz fasolke. Kontynuuj smazenie, czesto mieszajac. Dodaj majeranek i oregano. Mozesz delitkanie ugniesc fasolke.
Dopraw do smaku i wolej wody. Odstaw na bok. Gdy calosc lekko przestynie smiksuj na gladka papke.
#PleaseGoVegan :)
Warzywa posiekaj. Rozgrzej oliwe i wrzuc jagody, ziele i lisc. Smaz 20 sekund. Wrzuc warzywa. Dodaj sól - cebula powinna wypuscic soki, pieprz. Smaz na duzym ogniu, az warzywa zarumienia sie.
Dodaj posiekane sliwki, oraz fasolke. Kontynuuj smazenie, czesto mieszajac. Dodaj majeranek i oregano. Mozesz delitkanie ugniesc fasolke.
Dopraw do smaku i wolej wody. Odstaw na bok. Gdy calosc lekko przestynie smiksuj na gladka papke.
#PleaseGoVegan :)