Smarowidło z ciecierzycy, hummusa i warzyw


Wiem, wiem. Ostatnio na moim blogu dużo wege przepisów. Podejrzewam, że mam WWK - wege wena kuchenna.

Dziś o 8 rano postanowiłam zrobić smarowidło na pieczywo z ciecierzycy - albo upgraded hummus z warzywami.

Pasta jest przepyszna ! W smaku przypomina sałatkę jarzynową z majonezem - eeee ? :)




Składniki:
2 puszki ciecierzycy
1 marchewka
2 łyżki dymki, lub szczypiorku
hummus z karmelizowanej cebulki
papryka w proszku - opcjonalnie
nasiona słonecznika, lub dyni
1 ząbek czosnku
sól i pieprz


Przygotowanie:
 Cieciorkę przepłukuję i odcedzam. Marchewkę ścieram i razem z cieciorką 'niedokładnie' blenduję - można użyć widelca.
Dodaję szczypiorek, starty na tarce czosnek, oraz hummus. Doprawiam do smaku i mieszam dokładnie. Odstawiam do lodówki na pół godziny przed podaniem.

Smacznego !!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga