Składniki:
pół szklanki brazowego ryzu
kilka różyczek brokuła
puszka ciecierzycy
pół puszki kukurydzy
kilka garści rukoli
pół średniego ogórka
sól i pieprz
oliwa z oliwek
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Ryż gotuję i odstawiam na bok. Kukurydzę i ciecierzycę odcedzam i płuczę. Ogórka kroję w kosteczkę, a brokuły na mniejsze kawałki. Rukolę ciacham w dłoniach.
Wszystkie składniki wrzucam do miski, dodaję oliwy z oliwek, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszkam.
Odstawiam na pół godziny do lodówki.
Wszystkie składniki wrzucam do miski, dodaję oliwy z oliwek, doprawiam solą i pieprzem i dokładnie mieszkam.
Odstawiam na pół godziny do lodówki.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz