Bardzo prosty w przygotowaniu sernik 'na surowo'.
Składniki wystarczy zmiksować, wlać na blachę i wstawić do lodówki.
Składniki:
Dół:
1/2 szklanki rodzynek, lub suszonych śliwek
1 i 1/2 szklanki orzechów: ja użyłam włoskich
Góra:
3 szklanki orzechów nerkowa: namoczone przez noc
3/4 soku z cytryny: wyciskamy
2/3 szklanki syropu klonowego
3/4 szklanki oleju kokosowego
1 łyżeczka soli
Przygotowanie:
Dół: do małego naczynka wrzucam oba składniki i dokładnie blenduję.
Wykładam na formę wyłozoną papierem do pieczenia. Wkładam do lodówki.
Góra: blenduję wszystkie składniki na gładki krem i wykładam na ciasto orzechowe.
Wkładam do lodówki na 1 godzinę.
Smacznego.
Please go Vegan
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz