Kremowa zupa pomidorowa z suszonymi pomidorami w oliwie, fasolka cannelini i orzechami nerwkowca


Moj M. nie lubi pomidorówki ! Co ?! Postanowiłam ja zatem nieco urozmaicic - może z fasolką i orzechami nerkowca jednak posmakuje.
Zobaczymy. 


Składniki:
wywar warzywny
średnia cebula
3 ząbki czosnku
puszka fasolki cannelini
ok. 8 suszonych pomidorków w oliwie
250g przecieru pomidorowego
przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz
sos sojowy
1/2 szklanki orzechów nerkowca


Przygotowanie:
Przygotowuję wywar warzywny.

Rozgrzewam 2 łyżki oliwy - użyłam tej po pomidorkach suszonych. Wrzucam na patelnie posiekaną cebulę i czosnek - smażę chwilkę.

Dodaję przecier pomidorowy, odsączoną fasolkę, przyprawy, sos sojowy. Gotuję na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.

Orzechy nerkowca zalewam wrzącą wodą i odstawiam na bok.

Dwie szklanki gotowego wywaru warzywnego przelewam do papki pomidorowej i następnie blenduję. Calość przelewam do wywaru, po owczesnym usunięciu włoszczyzny. Doprawiam do smaku.

Orzechy nerkowca odsączam i wlewam 1 szklankę pomidorówki. Blenduję wszystko i wlewam do gara.

Zostawiam na ogniu przez kilka minut.

Całość dokładnie mieszam, doprawiam i jem!
Ps. M. lubi ;)



Please go Vegan :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga