Składniki:
2 szklanki orzechów laskowych - upieczonych
2 łyżekczki kakao w proszku
2 łyżekczki oleju rzepakowego
3-4 łyżekczki stevia
1/3 szklanki mleczka kokosowego
1 szklanka gorzkiej czekolady (bez cukru!) - stopiona
Przygotowanie:
Jeżeli masz pod ręką tylko świeże orzechy, rozgrzej piekarnik do ok. 300°
i piecz je przez 10 - 15 minut, aż zbrązowieją.
Jeżeli kupiłaś już upieczone, przejdź do następnego etapu.
Orzechy i cukier miksuj w blenderze na gładki krem.
Roztop czekoladę w rondelku i połącz w orzechami.
Dodaj pozostałe składniki i dokładnie wymieszaj.
Możesz dodać więcej cukru, lub mleczka kokosowego.
Mniam jak ja uwielbiam takie słodkości:)
OdpowiedzUsuńteZ!!! Zdrowsza wersja tego co znajdziesz na pólce sklepowej :-)
OdpowiedzUsuńa inne orzechy mogą byc...może nerkowce?
OdpowiedzUsuńmyslę, że spokojnie możesz poeksperymentować - napewno będzie pysznie :) daj znać jak Ci wyszło :) x
OdpowiedzUsuńuwielbiam
OdpowiedzUsuń