Sałatka: jarmuż, cieciorka, czerwona kapusta, nasiona słonecznika


Bomba minerałowa na talerzu !!! 
Zdrowo, lekko, pożywnie, a do tego totanie 
RAW ! 
Wcinamy !

Składniki:
100g jarmużu
1-2 puszki ciecierzycy
pół czerwonej kapusty - posiekana
1/3 szklanki pestek słonecznika
oliwa czosnkowa - zrób ją sama

Przygotowanie:
Jarmuż szatkuję,'gotuję na parze' przez 7 minut. Odstawiam na bok.
Ciecierzycę płuczę i odcedzam.
Czerwoną kapustę szatkuję.

Wrzucam wszystkie składniki do miski, wsypuję słonecznik, skrapiam oliwą czosnkową, doprawiam do smaku i dobrze mieszam.
Smacznego ludziska !!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga