2-3 ugotowane buraki | 1 kubek maki | ok 1/2 kubka kakao | 1/2 kubka slodu | 1 lyzeczka proszku do pieczenia | 1 lyzeczka sody oczyszczonej | szczypta soli himalajskiej | 1 kubek mleka roslinnego | 1 lyzka octu jablkowego | 1 lyzka ekstraktu waniliowego | 1/4 oleju kokosowego, lub slonecznikowego
Rozgrzewam piekarnik do 190C.
Forme wykladam papierem do pieczenia.
Buraki scieram na tarce i odstawiam.
Wszystkie suche skladniki przerzucam przez sito.
W osobnym naczynku lacze ze soba skladniki mokre. Dodaje starte buraki i miksuje na gladki krem. Nastepnie przelewam do naczynka z maka i dokladnie mieszam.
Wlewam do formy i pieke przez 20-30 minut.
Wow, przepis proszę , plisssssssssss
OdpowiedzUsuńMargot kochana, wyslali mnie w podróz sluzbowa. postaram sie dodac przed koncem tygodnia ! xx
Usuńprzypominam się :D
UsuńWiem kochana. Sorki, ze jeszcze nie dodałam. Pamietam o tb. Notatki chyba niechcący wywalilam, bo nigdzie ich n mogę znaleźć. Spróbuje go zrobic na nowo ehu ehu ;) na dniach xx
UsuńŚliczny i apetyczny!
OdpowiedzUsuńah dziekuje, dziekuje Veggie kochana :)
Usuń