Czekoladownik z buraka


2-3 ugotowane buraki | 1 kubek maki | ok 1/2 kubka kakao | 1/2 kubka slodu | 1 lyzeczka proszku do pieczenia | 1 lyzeczka sody oczyszczonej | szczypta soli himalajskiej | 1 kubek mleka roslinnego | 1 lyzka octu jablkowego | 1 lyzka ekstraktu waniliowego | 1/4 oleju kokosowego, lub slonecznikowego 


Rozgrzewam piekarnik do 190C. 
Forme wykladam papierem do pieczenia.

Buraki scieram na tarce i odstawiam. 

Wszystkie suche skladniki przerzucam przez sito.

W osobnym naczynku lacze ze soba skladniki mokre. Dodaje starte buraki i miksuje na gladki krem. Nastepnie przelewam do naczynka z maka i dokladnie mieszam.

Wlewam do formy i pieke przez 20-30 minut.

6 komentarzy:

  1. Wow, przepis proszę , plisssssssssss

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Margot kochana, wyslali mnie w podróz sluzbowa. postaram sie dodac przed koncem tygodnia ! xx

      Usuń
    2. przypominam się :D

      Usuń
    3. Wiem kochana. Sorki, ze jeszcze nie dodałam. Pamietam o tb. Notatki chyba niechcący wywalilam, bo nigdzie ich n mogę znaleźć. Spróbuje go zrobic na nowo ehu ehu ;) na dniach xx

      Usuń
  2. Śliczny i apetyczny!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga