Przepięknie pachnąca, wędzona przyprawa mix. Zrobiłam z niej wędzony sos do spaghetii bolognese, który wrzucę na bloga za moment. Obłędny !!
Przyprawę można stosować do kotletów, past kanapkowych, lub do sosu do pieczeni (roślinnej:)). Idealnie komponuje się jako posypka na kanapkę z roślinnym zółtym serem.
łyżka hiszpańskiej papryki wędzonej | łyżka węgierskiej papryki wędzonej | 1 łyżka papryki słodkiej | 1 łyżka czosnku w proszku | 1 łyżeczka cebulki w proszku | 1 łyżeczka soli himalajskiej | 1 łyżeczka pieprzu cayenne | 1 łyżka suszonego koperku
1 łyżeczka cząbru
Połącz wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszaj. Przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiczku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz