Kremowy serek z ziołami: estragon


[składniki]
1 1/2 szklanki migdałów blanszowanych 
2 łyżki stołowe estragonu
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1/4 szklanki wody
2 łyżki stołowe soku z cytryny
3 ząbki czosnku


[przygotowanie]
Migdały zalewam wrzątkiem, pozostawiam na kilka minut i obieram ze skórki.

Rozgrzewam piekarnik do 190°C.

Blenduję wszystkie sładniki na gładki krem.
Doprawam sobą i pieprzem.

Formuję: użyłam foli aluminiowej - tez daje radę!

Piekę przez 30-40 minut.

Odstawiam na bok do wystygnięcia.

Przechowuję w lodowce.

[smacznego]



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga