Kremowy serek z migdałów ze swieżym szczypiorkiem i pietruszką


Przepyszny, kremowy serek z migdałów tym razem ze swieżym szczypiorkiem oraz pietruszką.
Użyłam dokładnie takich samych proporcji jak w serowych przepisach poniżej.

Skladniki:
1 1/2 szklanki migdałów blanszowanych 
2 łyżki stołowe szczypiorku i natki pietruszki - posiekana
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki wody
3 łyżki stołowe soku z cytryny
3 ząbki czosnku


Przygotowanie:
Moczę migdały przez noc. Następnego dnia odsączam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zalewam wrzątkiem.

Rozgrzewam piekarnik do 190°C.

Blenduję wszystkie sładniki na gładki krem.
Doprawam sobą i pieprzem.

Formuję w kwadracik tym razem: użyłam foli aluminiowej - tez daje radę!

Piekę przez 30-40 minut.

Odstawiam na bok do wystygnięcia.

Posypuję szczypiorkiem.

Przechowuję w lodowce.

BeGreenFacts: dowiedz się więcej o wlasciwosciach zdrowotynch szczypiorku.



Please go Vegan :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga