Kremowy serek z pieczonym czosnkiem i rozmarynem



Czy jest coś smaczniejszego od prawdziwego, domowego żarcia ?
NIE MA!! (wg mnie.)
Ten serek przegina ! 

składniki:
4 ząbki pieczonego czosnku
1 szklanka orzechów nerkowca: namocz przez noc, lub przynajmniej namocz w gorącej wodzie przez 10 minut 
2 łyżki oleju kokosowego 
1/4 szklanki wody 
2 łyżki soku z cytryny 
1 łyżeczka posiekanego rozmarynu (świeży lub suszony) 
szczypta soli i pieprzu

przygotowanie:
Przygotuj czosnek ---> przepis

Odsącz i przemyj orzechy nerkowca i dodaj je do blendera razem z resztą składników. 
Blenduj przez kilka minut, aż serek stanie się kremowy i gładki. 
Dopraw do smaku. Pozostaw w lodówce, najlepiej na całą noc.




4 komentarze:

  1. mega! mylisz,ze da się zrobić na bazie innych orzechów? nerkowców akurat nie mam ... a zapowiada się pysznie

    OdpowiedzUsuń
  2. zrobiłam z migdałami, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  3. whoohoo ! super, ze wyszlo i smakowalo :) x

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga