Sernik dyniowy



[składniki poziom 1]
10 suszonych śliwek, lub kilka łyżek rodzynek
 6 łyżek wody
2 szklanki migdałów 
1/4 szklanki oleju kokosowego
szczypta soli

[przygotowanie]
Dodaj wszystkie składniki do blendera i miksuj do momentu, aż utworzy się gładka masa.
Przenieś masę do foremki, wyrównaj i odstaw do lodówki na 10 minut.

[składniki poziom 2]
2 szklanki orzechów nerkowca: namocz przez kilka godzin
1 i pół szklanki ugotowanej dyni
1/2 szklanki syropu klonowego
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2/3 oleju kokosowego
6 łyżek soku z cytryny
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
szczypta soli

[przygotowanie]
Zmiksuj w blenderze wszystkie składniki i nałóż na poziom 1. Wyrównaj i odstaw spowrotem do lodówki na kilka godzin.



Go Vegan: Pumpkin cashew nuts cheesecake

[ingredients: crust]
10 dried dates, or few spoons of raisins 
6 tbsp water
2 cups almonds
1/4 cup coconut oil
pinch of salt

[preparation]
In a blender add all ingredients and blend until it becomes a paste. 
Transfer mixture into form pan.
Place pan into the freezer and allow to chill for about 10 minutes.




[ingredients: filling]
2 cups raw cashews, soaked in water, drained
1,5 cups cooked pumpkin
1/2 cup maple syrup
1 tsp apple cider vinegar
1 tsp vanilla extract
2/3 cup coconut oil
6 tbsp of fresh lemon juice
1 tsp cinnamon
1/2 tsp fresh ground nutmeg
1 tsp salt


[preparation]
In a blender add all ingredients and blend until the mixture is smooth. 
Pour mixture into the chilled crust.
Chill in the refrigerator for few hours.


Please go VEGAN :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga