Figi kanapkowe


2 figi | garść rukoli | figowy ocet balsamiczny | sól i pieprz | pieczywo | 1 i 1/4 migdałów blanszowanych | 2/3 wody | 3 łyżki oleju | łyżeczka soli | szczypta pieprzu | 2 i 1/2 łyżki soku z cytryny 

Można użyć jakiegokolwiek pieczywa: ciabatta, bagietki, chleb, które tostujemy, lub grilujemy. 

Orzechy zalewam wrzątkiem i blanszuję. Lączę wszystkie składniki i dokładnie miksuję. 

Przekladam do naczynka żaroodpornego, lub zawijam w folię aluminiową i piekę przez 15 minut w 190C. Odstawiam na chwilkę i smaruję serkiem pieczywo.


Układam pozostałe składniki: rukolę i pokrojone w talarki figi i skrapiam octem balsamicznym. 

Doprawiam solą i pieprzem.

Smacznego !!

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga