2 figi | garść rukoli | figowy ocet balsamiczny | sól i pieprz | pieczywo | 1 i 1/4 migdałów blanszowanych | 2/3 wody | 3 łyżki oleju | łyżeczka soli | szczypta pieprzu | 2 i 1/2 łyżki soku z cytryny
Można użyć jakiegokolwiek pieczywa: ciabatta, bagietki, chleb, które tostujemy, lub grilujemy.
Orzechy zalewam wrzątkiem i blanszuję. Lączę wszystkie składniki i dokładnie miksuję.
Przekladam do naczynka żaroodpornego, lub zawijam w folię aluminiową i piekę przez 15 minut w 190C. Odstawiam na chwilkę i smaruję serkiem pieczywo.
Układam pozostałe składniki: rukolę i pokrojone w talarki figi i skrapiam octem balsamicznym.
Doprawiam solą i pieprzem.
Smacznego !!
Ale apetyczne kanapki!
OdpowiedzUsuńTAK!! Kiedy robisz;-)?
Usuń