Sweet veggie potato


Czasami bywam nierozgarnięta, ale każdemu czasem się zdarza. Klucze gdzieś się zapodziały, zapasowe zarówno, a w lodówce pusto. Ale nawet jeżeli lodówka nie jest wypełniona po brzegi, to da się stworzyć coś z 'niczego', tym bardziej, gdy w brzuchu burczy. Szybki scan i do roboty.


puszka ciecierzycy | dwa średnie słodkie ziemniaki | cebulka  | 2 ząbki czosnku | szklanka mrożonych warzyw: kukurydza, marchewka, fasolka, groszek | sól i pieprz | garść rukoli | awokado | oliwa  z oliwek | sos sojowy | szczypta chilli |

Rozgrzewam piekarnik do 200C.

Ziemniaki myję, a następnie zalewam wrzątkiem. Gotuję przez ok 15-20 minut, odcedzam, nacinam wzdłuż i układam na blaszce. Skrapiam oliwą z oliwek, opruszam solą i pieprzem.

Piekę przez 20 - 25 minut.

Cebulkę i czosnek podsmażam na oliwie z oliwek. Doprawiam solą, pieprzem i sosem sojowym. 
Dodaję cieciorkę i mrożone warzywa.
Smażę, aż warzywa lekko się zarumienią.

Warzywa nakładam na upieczone ziemniaki.

Podaję z rukolą, lub innym zielskiem i awokado.


#PleaseGOvegan :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga