Znowu nagotowałam, narobiłam zdjęć, ale nie znalazłam czasu by to wszystko pospisywać. W sumie nie zdziwie się jeżeli zapomnę o jakimś tajnym składniku do tej uroczej zupki.
Rosołek | 3 kolby kukurydzy | ok 250g kurczaka sojowego, pokrojonego w kosteczki | przyprawy do smaku
Gotuję rosołek - link w składnikach.
Kuraka odmrażam i podsmażam na oliwe z oliwek. Odstawiam na bok.
Kukurydzę gotuję w osolonej wodzie. Można też użyc kukurydzy z puszki. Odkrajam ziarna, wrzucam na patelnie, doprawiam solą, pieprzem i griluję.
Wyciagąm warzywa z wywaru, dobrze przeciskam przez sito. Dodaję przysmażoną kukurydzę. Po ok. 10 minutach miksuję wszystko na gładki krem.
Dodaję kurczaka i gotuję przez ok 5 - 10 minut.
Smacznego !
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz