Dobra. Kolejny super hummus, tym razem z grilowanej cebulki. Slyszalam ostatnio jak ktos mowil, ze nie lubi cebuli i od ilus tam lat nie jadl tego warzywa. CO ??!?!?!! Ok, fair enough, ale ja bym bez cebuli nie przezyla.
Hummus jest idealny do roslinnej kielbaski z grilla, patelni, piekarnika... pycha !
2 srednie cebule | puszka cieciorki | 1 lyzka tahini | sól i pieprz do smaku | olej rzepakowy - ok 7 lyzek | odrobina wody
Cebule kroje w paski i podsmazam na oleju rzepakowym, az sie dobrze zarumieni. Doprawiam do smaku sola i pieprzem.
Cieciorke odsaczam, wrzucam do pojemnika blendera i dodaje pozostale skladniki. Blenduje na gladka mase.
Odstawiam na conajmniej 2 h. Doprawiam sola i pieprzem w razie potrzeby.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz