Tym razem padło na migdały.
W zeszłą sobotę, obudziłam się o 6 rano i zaczęłam tworzyć pyszności.
Powstały 3 rodzaje serków z ziołami.
Ten jest ze świeżym koperkiem.
Cholernie smaczny ten serek !
Skladniki:
1 1/2 szklanki migdałów blanszowanych
2 łyżki stołowe świeżego koperku - posiekane
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki wody
3 łyżki stołowe soku z cytryny
1 łyżka stołowa smażonej cebulki
3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Moczę migdały przez noc. Następnego dnia odsączam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zalewam wrzątkiem - orzechy dosłowne wyskakują ze skórek.
Rozgrzewam piekarnik do 190°C.
Blenduję wszystkie sładniki na gładki krem.
Doprawam sobą i pieprzem.
Formuję w kulki, lub kwadraciki: użyłam foli aluminiowej.
Piekę przez 30-40 minut.
Odstawiam na bok do wystygnięcia.
Przechowuję w lodowce.
Please go Vegan