Czy jest coś smaczniejszego od prawdziwego, domowego żarcia ?
NIE MA!! (wg mnie.)
Ten serek przegina !
składniki:
4 ząbki pieczonego czosnku
1 szklanka orzechów nerkowca: namocz przez noc, lub przynajmniej namocz w gorącej wodzie przez 10 minut
2 łyżki oleju kokosowego
1/4 szklanki wody
2 łyżki soku z cytryny
1 łyżeczka posiekanego rozmarynu (świeży lub suszony)
szczypta soli i pieprzu
przygotowanie:
Przygotuj czosnek ---> przepis
Odsącz i przemyj orzechy nerkowca i dodaj je do blendera razem z resztą składników.
Blenduj przez kilka minut, aż serek stanie się kremowy i gładki.
Dopraw do smaku. Pozostaw w lodówce, najlepiej na całą noc.
mega! mylisz,ze da się zrobić na bazie innych orzechów? nerkowców akurat nie mam ... a zapowiada się pysznie
OdpowiedzUsuńoczywiscie, ze tak :) x
OdpowiedzUsuńzrobiłam z migdałami, pycha :)
OdpowiedzUsuńwhoohoo ! super, ze wyszlo i smakowalo :) x
OdpowiedzUsuń