skórki z jednego pomarańcza (jeżeli masz więcej skórek - zasusz - wykorzystasz je później!!)
1/4 szklanki oliwy z oliwek
[przygotowanie]
Zjedz pomarańcze - skórki zachowaj.
Odłóż je na bok,
ususz
- w piekarniku (temp. 70 stopni C) lub
- naturalnie (po ok. 3 dniach),
i zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Możesz równie dobrze użyć młynka do mielenia ziaren.
Dodaj do oliwy z oliwek i delikatnie wmasuj w skórę.
ususz
- w piekarniku (temp. 70 stopni C) lub
- naturalnie (po ok. 3 dniach),
i zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Możesz równie dobrze użyć młynka do mielenia ziaren.
Dodaj do oliwy z oliwek i delikatnie wmasuj w skórę.
Rezultat:
Oliwa z oliwy nawilży twoja skórę, a pokruszone skórki z pomarańczy nadadzą jej cudowny cytrusowy zapach. Ach!!
PS. Owoce tylko cytrusy - nie chcemy wklepywac w siebie chemikaliów.
próbowałaś? tak sie składa ze mam tyyle pomaranczy ;)))
OdpowiedzUsuńPróbowalam :) rewelacja !! Wypróbuj koniecznie ! x
UsuńA gdzie tu peeling, nawilżenie skóry i zapach ok. Dodaj jakąś sól morską albo piasek :P
OdpowiedzUsuńPanie Witos ;P to jest delikatny peeling, ale soli, lub cukru można dodac, jak najbardziej :o)
OdpowiedzUsuń