Peeling do ciała - skórki pomarańczy + oliwa z oliwek

[składniki]
skórki z jednego pomarańcza (jeżeli masz więcej skórek - zasusz - wykorzystasz je później!!)
1/4 szklanki oliwy z oliwek

[przygotowanie]
Zjedz pomarańcze - skórki zachowaj.
Odłóż je na bok, 
ususz 
- w piekarniku (temp. 70 stopni C) lub 
- naturalnie (po ok. 3 dniach), 

i zetrzyj na tarce o średnich oczkach. 

Możesz równie dobrze użyć młynka do mielenia ziaren
Dodaj do oliwy z oliwek i delikatnie wmasuj w skórę.

Rezultat:
Oliwa z oliwy nawilży twoja skórę, a pokruszone skórki z pomarańczy nadadzą jej cudowny cytrusowy zapach. Ach!!

PS. Owoce tylko cytrusy - nie chcemy wklepywac w siebie chemikaliów.

4 komentarze:

  1. próbowałaś? tak sie składa ze mam tyyle pomaranczy ;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Próbowalam :) rewelacja !! Wypróbuj koniecznie ! x

      Usuń
  2. A gdzie tu peeling, nawilżenie skóry i zapach ok. Dodaj jakąś sól morską albo piasek :P

    OdpowiedzUsuń
  3. Panie Witos ;P to jest delikatny peeling, ale soli, lub cukru można dodac, jak najbardziej :o)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga