Tak, przemieniłam się w kuchennego wariata, a mój blog stał się blogiem kulinarnym. Uwielbiam gotować, a żarcie wegańskie, szczególnie to, które przygtowujesz własnymi rękoma, jest nieziemsko smaczne !!
Bez udziwnień: skladniki (oprócz koperku, ale jezeli pragniesz, dodaj koperku zarówno. Napewno wyjdzie pysznie) i przygotowanie identico jak w poście poniżej.
Bez udziwnień: skladniki (oprócz koperku, ale jezeli pragniesz, dodaj koperku zarówno. Napewno wyjdzie pysznie) i przygotowanie identico jak w poście poniżej.
Skladniki:
1 1/2 szklanki migdałów blanszowanych
2 łyżki stołowe suszonych ziół prowansalskich
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki wody
3 łyżki stołowe soku z cytryny
1 łyżka stołowa smażonej cebulki
3 ząbki czosnku
Przygotowanie:
Moczę migdały przez noc. Następnego dnia odsączam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zalewam wrzątkiem.
Rozgrzewam piekarnik do 190°C.
Blenduję wszystkie sładniki na gładki krem.
Doprawam sobą i pieprzem.
Formuję kwadracik tym razem: użyłam foli aluminiowej - tez daje radę!
Piekę przez 30-40 minut.
Piekę przez 30-40 minut.
Odstawiam na bok do wystygnięcia.
Przechowuję w lodowce.
Przechowuję w lodowce.