Ciasteczka z ciasta filo i dżemikiem



Dobra, narobiłam wczoraj dżemiku, ale w tydzień go nie zjem (tydzień: w tyle podejrzewam, że trzeba go skonsumować). Kilka ciast filo, nakupiłam w piątek (była promocja). 
Ciasteczka wyszły całkiem przez przypadek, ponieważ na początku miały być to ciasteczka pop tart, ale nadzienie wyciekało. 
Piekarnik już nagrzany, ciasto pocięte, nadzienie nałożone.
Hmm, wrzucę jak jest, zobaczymy.

Ciasto urosło, nadzienie nie rozpackało się, a ciasteczka wyszły pyszne.



[składniki]
ciasto filo
dżem - przepis na szybki dżem
znajdziecie tutaj
oliwa z oliwek


[przygotowanie]
Rozgrzewam piekarnik do 200C.
Jeżeli nie mam dżemu, to go przygotowuję.
Rozwijam ciasto filo i wycinam ciasteczka.
Blachę wykładam papierem do pieczenia, skrapiam oliwą z oliwek i piekę do 10 minut.

PS. Gdy ciasteczka ostygną, można naładowac więcej dżemiku :)


Smacznego !!!


4 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga