[składniki]
(nie opłaca mi się robić porcji 'na raz', ponieważ sos czosnkowy zajadamy praktycznie każdego dnia !! Przepis jest na cały słój !!!)
(nie opłaca mi się robić porcji 'na raz', ponieważ sos czosnkowy zajadamy praktycznie każdego dnia !! Przepis jest na cały słój !!!)
1 główka czosnku - półtorej dla fanów ostrości
4 czubate łyżki stołowe majonezu wegańskiego
4 czubate łyżki stołowe jogurtu sojowego: opcjonalnie
sól
szczypta papryczki chilli, lub pieprz
oregano - opcjonalnie
oregano - opcjonalnie
[przygotowanie]
Czosnek ścieram na tarce o najmniejszych oczkach, łączę z jogurtem, oraz majonezem.
Doprawiam do smaku.
Przekładam do słoiczka.
Doprawiam do smaku.
Przekładam do słoiczka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz