Wow, super pomysł ! Wszystko w jednym garze !
Składniki:
makaron spagethii
4 średnie pomidory
1 duża słodka cebula, pokrojna w paski
4 ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki
2 duże gałązki bazylii - posiekane
4 1/2 szklanki bulionu warzywnego - zrób go sama
2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
1/2 łyżeczki płatków czerwonej papryki
2 łyżeczki oregano
Przygotowanie:
Do dużego garnka włóż cztery pierwsze składniki, zalej bulionem warzywnym, skrop oliwą z oliwek i posyp platkami chilli i oregano. Dopraw solą.
Przykryj garnek i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj przez około 10 minut, mieszając co 2 minuty, aż prawie cały bulion odparuje.
Dopraw do smaku.
Dokładnie wymieszaj makaron, aby rozprowadzić sos.
Podawaj z parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz