puszka czeronej fasolki | 2.5 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej | 3 ząbki czosnku | 1/2 cebuli | kilka listków świeżego rozmarynu | po 1/4 łyżeczki suszonych ziół: bazylia, oregano, tymianek, szałwia | łyżeczka słodkiej i wędzonej papryki | 1/3 łyżeczki majeranku |1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego | sól i pieprz do smaku | łyżeczkę sosu sojowego | kilka listków świeżego tymianku |
Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i odstawiam do ostygnięcia.
Cebulę, odsączoną fasolkę, czosnek i rozmaryn miksuję w blenderze na gładką masę.
Dodaję kaszę, wszystkie przyprawy, oraz sos sojowy. Doprawiam solą i pieprzem.
Dokładnie mieszam.
Zawijam w folię spożywczą, dobrze uszczelniam końce. Można śmiało przenieśc masę do słoiczka, lub innego pojemnika.
Odstawiam do lodówki na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc.
kaszanka weganska Kaszanka roślinna kuchnia roślinna |
pysznie zdrowo niskokalorycznie |
Kaszanka roślinna z czerwonej fasolki i kaszy jęczmienne |
Kaszanka wiejska, kaszanka, kaszanka weganska |
Jakie to proste :) Czekam na inne przepisy na wege kiełbaski :D
OdpowiedzUsuńco nie ? oo milo wiedziec :) mam kilka pomyslów. jak zdadza test to pojawia sie na blogu :) x
Usuń