puszka czeronej fasolki | 2.5 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej | 3 ząbki czosnku | 1/2 cebuli | kilka listków świeżego rozmarynu | po 1/4 łyżeczki suszonych ziół: bazylia, oregano, tymianek, szałwia | łyżeczka słodkiej i wędzonej papryki | 1/3 łyżeczki majeranku |1/4 łyżeczki mielonego ziela angielskiego | sól i pieprz do smaku | łyżeczkę sosu sojowego | kilka listków świeżego tymianku |
Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i odstawiam do ostygnięcia.
Cebulę, odsączoną fasolkę, czosnek i rozmaryn miksuję w blenderze na gładką masę.
Dodaję kaszę, wszystkie przyprawy, oraz sos sojowy. Doprawiam solą i pieprzem.
Dokładnie mieszam.
Zawijam w folię spożywczą, dobrze uszczelniam końce. Można śmiało przenieśc masę do słoiczka, lub innego pojemnika.
Odstawiam do lodówki na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc.
| kaszanka weganska Kaszanka roślinna kuchnia roślinna |
| pysznie zdrowo niskokalorycznie |
Kaszanka roślinna z czerwonej fasolki i kaszy jęczmienne |
| Kaszanka wiejska, kaszanka, kaszanka weganska |
Jakie to proste :) Czekam na inne przepisy na wege kiełbaski :D
OdpowiedzUsuńco nie ? oo milo wiedziec :) mam kilka pomyslów. jak zdadza test to pojawia sie na blogu :) x
Usuń