Kaszanka roślinna z czerwonej fasolki i kaszy jęczmiennej


puszka czeronej fasolki | 2.5 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej | 3 ząbki czosnku | 1/2 cebuli | kilka listków świeżego rozmarynu | po 1/4 łeczki suszonych ziół: bazylia, oregano, tymianek, szałwia | łeczka słodkiej i wędzonej papryki | 1/3 łeczki majeranku |1/4 łeczki mielonego ziela angielskiego | sól i pieprz do smaku | łeczkę sosu sojowego | kilka listków świeżego tymianku | 

Kaszę gotuję w lekko osolonej wodzie, odcedzam i odstawiam do ostygnięcia.

Cebulę, odsączoną fasolkę, czosnek i rozmaryn miksuję w blenderze na gładką masę.

Dodaję kaszę, wszystkie przyprawy, oraz sos sojowy. Doprawiam solą i pieprzem.

Dokładnie mieszam.

Zawijam w folię spożywczą, dobrze uszczelniam końce. Można śmiało przenieśc masę do słoiczka, lub innego pojemnika.

Odstawiam do lodówki na kilka godzin, lub najlepiej na całą noc.

kaszanka weganska Kaszanka roślinna kuchnia roślinna
pysznie zdrowo niskokalorycznie

Kaszanka roślinna z czerwonej fasolki i kaszy jęczmienne

Kaszanka wiejska, kaszanka, kaszanka weganska

2 komentarze:

  1. Jakie to proste :) Czekam na inne przepisy na wege kiełbaski :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. co nie ? oo milo wiedziec :) mam kilka pomyslów. jak zdadza test to pojawia sie na blogu :) x

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga