Przepyszny, kremowy serek z migdałów tym razem ze swieżym szczypiorkiem oraz pietruszką.
Użyłam dokładnie takich samych proporcji jak w serowych przepisach poniżej.
Skladniki:
1 1/2 szklanki migdałów blanszowanych
2 łyżki stołowe szczypiorku i natki pietruszki - posiekana
2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
1/2 szklanki wody
3 łyżki stołowe soku z cytryny
3 ząbki czosnku
Posypuję szczypiorkiem.
Przygotowanie:
Moczę migdały przez noc. Następnego dnia odsączam, przepłukuję pod bieżącą wodą i zalewam wrzątkiem.
Rozgrzewam piekarnik do 190°C.
Blenduję wszystkie sładniki na gładki krem.
Doprawam sobą i pieprzem.
Formuję w kwadracik tym razem: użyłam foli aluminiowej - tez daje radę!
Piekę przez 30-40 minut.
Odstawiam na bok do wystygnięcia.
Posypuję szczypiorkiem.
Please go Vegan :)