Paszteciki z pieczarkami i szpinakiem



[składniki] 
ciasto filo
750g pieczarek 
1 1/2 cebuli
4-5 garści świeżego szpinaku

[przygotowanie]
Pieczarki i cebulkę siekam w drobnę kosteczkę i podsmażam na łce oliwy z oliwek.
Dodaję szpinak i doprawiam do smaku sosem sojowym, solą, pieprzem, ziarenkiem smaku, liściem laurowym, zielem angielskim.
Gotuję, aż woda całkowicie odparuję.
Odstawiam na bok do wystygnięcia.

Ciasto przekrajam na dwie części i nakładam farsz wzdłuż każdej. Zawijam w roladki i kroję w małe paszteciki jak na obrazu.

Piekę przez 15-20 minut w 160-180C.
Podaję do barszczu.

Please go Vegan :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga