Swieta roslinne to realna opcja. W tym roku na wigilijny stól przygotowalam 12 weganskch potraw. Jedna z nich byly sledzie, których u nas na stole bylo az 4 rodzaje.
Zamiast ryby, użyłam tofu (Cauldron), o konsystencji bardzo przypominajace konsystencje sledzika. Wszystko naprawde przepysznie.
kostka twardego tofu | olej | 3-4 jagody jałowca | kilka ziarn ziela angielskiego | 4 liście laurowe | pieprz i sól | przyprawa do ryb | 3 cebule
Tofu kroję w plastry, obtaczam w przyprawie do ryb, doprawiam solą i pieprzem i układam na płatach nori.
Odstawiam do lodówki na noc.
Odstawiam do lodówki na noc.
Cebulę obieram i kroję w kosteczkę.
Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńNigdy nie widziałem takiego dania, ale jeśli chodzi o mnie to ja jestem od zawsze wielkim fanem różnego rodzaju ryb. Bardzo chwalę sobie również produkty z https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż wiem, że właśnie to łosoś jest najbardziej lubianą rybą przeze mnie.
OdpowiedzUsuń