dwie puszki ciecierzycy
łyżeczka suszonych przypraw: bazylia i oregano
kilka pomidorków koktajlowych - pokrojone
mała czerwona cebula - posiekana
1 papryczka chilli, lub pół łyżeczki płatków chilli
5 garści szpinaku
po jednej łyżeczce nasion: chia, siemienia lnianego, oraz słonecznika
1/2 łyżeczki soku z cytryny - opjonalnie
3-5 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
garść kiełków - rzeżucha, lub chia
sól, pieprz do smaku
łyżeczka suszonych przypraw: bazylia i oregano
kilka pomidorków koktajlowych - pokrojone
mała czerwona cebula - posiekana
1 papryczka chilli, lub pół łyżeczki płatków chilli
5 garści szpinaku
po jednej łyżeczce nasion: chia, siemienia lnianego, oraz słonecznika
1/2 łyżeczki soku z cytryny - opjonalnie
3-5 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
garść kiełków - rzeżucha, lub chia
sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek. Dopraw do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz