No pięknie. W deszczowym mieście spadł śnieg. Najlepszy powód by zaszyć się w kuchni i coś upichcić !!!! Mocno ziołowa, delikatna i rozgrzewająca. Marchewkowa - pyszna i idealna.
3-4 marchewki | ok 1 łyżka posiekanego świeżego imbiru | 1,5 l wody | główka czosnku pieczonego | kawałek korzenia pietruszki, selera naciowego, oraz pora | gałązka świeżej pietruszki, lub mrożone lodygi | zioła: ok 1/2 łyżeczki oregano, czosnku w proszku, papryki słodkiej, pieprzu cayenne, lubczyku, cząbru | sól do smaku | 2 kuleczki ziela angielskiego | liść laurowy
Przygotowyuje ziołowy wywar. Warzywa zalewam wodą, dodaję zioła, doprawiam do smaku i gotuję na średnim ogniu przez ok 30 min. Marchewki zostawiam, a resztę warzyw wywalam. Dodaję posiekany imbir i gotuję przez 10 minut.
Miksuję całość na gładki krem.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem.
Posypuję świeżymi liśćmi kolendry, lub pietruszki.
#PleaseGoVegan
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz