Sałatka z kaszą jęczmnienna


Moją ulubioną z kasz, kaszę jęczmienną, oprócz do gulaszu, czy zup, możemy dodawać do sałatek. Kasza jęczmienna na zimno, z warzywami, tofu i aromatyczną marynatą smakuje rewelacyjnie. Zródło mocy i bomba witaminowa.

1/2 torebki kaszy jęczmiennej łamanej | 1/2 awokado | 2 garści jarmużu | garść kiełków | kilka pomidorków koktajlowych | 2/3 szklanki mix fasolowo-grochowy: soja, fasolka czerwona i jaś | 1/2 tofu wędzonego | przyprawy: sól, pieprz, szczypta papryki słodkiej, cayenne, oregano, czosnku w proszku | 3-4 łyżki oliwy bazyliowej

Kaszę i rośliny motylkowe gotuję do miękkości. 
Odstawiam na bok do ostygnięcia.
Dodaję do pozostałych składników.
Doprawiam i odstawiam do lodówki na 30 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga