200g marchewki | 2/3 lub 1 puszka ciecierzycy | 2 ząbki czosnku | 6 łyżek oleju rzepakowego | 1 łyżka nasion sesamu łuskanego | 1/2 łyżeczki kuminu azjatyckiego w proszku, pieprzu cayenne, kolendry, wędzonej papryki, soli himalajskiej, cebulki w proszku | 1/4 łyżeczki imbiru w proszku i ziela angielskiego
Rozgrewam piekarnik do 200C i zapiekam przez 30 minut pokrojone w paseczki marchewki. Wyciągam i odstawiam na kilka minut do ostygnięcia.
Wrzucam do pojemnika wszystkie składniki i blenduję na gładki krem.
Przenoszę do słoiczka i odstawiam na kilka godzin do lodówki.
Rozgrewam piekarnik do 200C i zapiekam przez 30 minut pokrojone w paseczki marchewki. Wyciągam i odstawiam na kilka minut do ostygnięcia.
Wrzucam do pojemnika wszystkie składniki i blenduję na gładki krem.
Przenoszę do słoiczka i odstawiam na kilka godzin do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz