Hummus bazyliowy z fasolką cannellini


Tym razem hummus z fasolki z dużą ilością świeżej bazylii. Pysznie, zdrowo i pożywnie. Obiecujęże będzie więcej hummusowych przepisów ;). Więcej, więcej ! Nowe kombinacje czekają już tylko na odpowiedni czas.

1/2 puszki fasolki cannellini | 1/2 puszki ciecierzycy | ok 1/2 szklanki świeżych liści bazylii | 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne, soli himalajskiej, cząbru, oregano, cebulki w proszku | ząbek czosnku | 1/4 łyżeczki słodkiej papryki i suszonej pietruszki | 1 łyżka nasion sezamu | 5-6 łyżek oliwy z oliwek | łyżeczka sosu sojowego 

Wszystkie składniki wrzucam do naczynka i blenduję na gładką masę.
Doprawiam sola i pieprzem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga