Pyszna pasta w orzechów nerkowca...


...jest bardzo pożywna, ma kremową, delikatną konsystencję, oraz lekko serowy smak. Przygotowuje się ją bardzo szybko. Posmarowane pieczywo można posypać ulubionymi ziarnami, oraz nałożyć pokrojone warzywa, np pomidor, rzodkiewa, ogórek, papryka. 


150g nerkowców | 2 łyżki płatków drożdżowych | 1/4 szklanki mleka roślinnego (niesłodzone) | 2 łyżki soku z cytryny | sól i pieprz do smaku | 1-1 1/2 łyżeczki cebulki i czosnku w proszku | łyżeczka oliwy z oliwek 

Orzechy zalewam wodą i odstawiam na noc. Następnego dnia odcedzam i przerzucam do naczynka.
Dodaję wszystkie pozostałe składniki i miksuję na gładki krem. 
Doprawić solą i pieprzem w razie potrzeby. 
Odstawiam do lodówki na godzinę.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Archiwum bloga